• Menu

    ,,Podlaska Chata” – Tradycja zamknięta w wędzeniu

    ,,Podlaska Chata” powstała w 2014 roku i mieści się w Sokołach w powiecie wysokomazowieckim. Pomysłodawcami stworzenia firmy byli bracia Andrzej i Krzysztof Józefczuk. Ich marzeniem stało się produkowanie wędlin opartych na tradycyjnych recepturach. Do spełnienia tej wizji dążyli przez wiele lat. Tak powstała na terenie Podlasia wędzarnia ,,Podlaska Chata” nawiązująca swoją działalnością do tradycji podlaskiej wsi, gdzie mieszkańcy w swoich domostwach przygotowywali naturalne domowe wędliny. Aktualnie firma to zespół doświadczonych ludzi, których pasją jest tworzenie aromatycznych, smacznych i naturalnych wędlin.

    ,,Podlaska Chata” - Tradycja zamknięta w wędzeniu

    Zadowoleni klienci

    ,,Podlaska Chata” stara się powiększyć grono swoich klientów. Na dzień dzisiejszy posiada 18 sklepów firmowych zlokalizowanych na terenie województwa podlaskiego. Jednocześnie rozszerza swój zasięg do miast Olsztyn i Szczytno. Swoim klientom oferuje szeroką gamę produktów od polędwic dojrzewających poprzez aromatyczne tradycyjnie wędzone szynki i kiełbasy aż po wyroby podrobowe, pasztety i pieczenie.

    ,,Podlaska Chata” - Tradycja zamknięta w wędzeniu

    Polędwica wiejska

    Linię produktów wiejskich współtworzy polędwica wiejska, doceniona w konkursie ,,Teraz Polska”. Znalazła się również w gronie nominowanych do najlepszych produktów pod względem jakościowym. Polędwica wiejska to produkt wytwarzany ze schabu wieprzowego, który dzięki odpowiednio dobranemu surowcowi w połączeniu z mieszanką aromatycznych przypraw przynosi soczystość i kruchość. Uwolniony podczas procesu wędzenia dym z olchowego i bukowego drewna sprawia, że jest to produkt o intensywnej barwie i niepowtarzalnym aromacie. Może zaspokoić gusta najbardziej wymagających smakoszy.

    Wędzarnia „Podlaska Chata”

    1. Szosa Białostocka 9
      18-218 Sokoły
      tel. 533 802 566
      e-mail: biuro@podlaskachata.pl

    www.podlaskachata.pl

     

    2 odpowiedzi na “,,Podlaska Chata” – Tradycja zamknięta w wędzeniu”

    1. Durok pisze:

      witam robicie tez degustacje dla grup? aby poznac smak Podlasia

    2. Tadeusz rzepka pisze:

      Super

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Artykuły powiązane

  • Subskrybuj Nasz Biuletyn

  • Kategorie

  • Subskrybuj Nasz Biuletyn

  • Polecane