Lazur – klasyka smaku
Firma Lazur z Nowych Skalmierzyc od ponad pół wieku doskonali się w sztuce wytwarzania szlachetnych serów pleśniowych
Dziś jest synonimem doskonałego smaku oraz najwyższej jakości i cieszy się ugruntowaną pozycją lidera na rynku serów pleśniowych w Polsce i uznaniem za granicą. Od początku istnienia jej kapitał pozostaje w 100 proc. polski.
Portfolio spółdzielni tworzą sery pleśniowe: Błękitny, Złocisty, Srebrzysty, Turkusowy. Ofertę dopełniają Lazur Srebrzysty w zalewie z suszonymi pomidorami, sery topione Lazuretta oraz niedawno wprowadzony Rokblu. Wszystkie powstają według wypracowanej przez lata receptury, podczas wielotygodniowego dojrzewania, wyłącznie z naturalnych składników i bez użycia sztucznych barwników czy konserwantów.
Najwyższa jakość
Produkty marki Lazur dostępne są w dostosowanych do potrzeb klientów, zróżnicowanych formach: główkach, blokach, ćwiartkach i porcjach. Na szczególną uwagę zasługują sery Lazur w innowacyjnej formie plastrów oraz dedykowane dla eksportu blistry. Spółdzielnia sprzedaje bowiem swoje produkty nie tylko na rynek krajowy. Znacząca część produkcji trafia na rynek Unii Europejskiej, a także na Bliski Wschód, do Izraela oraz kilku krajów azjatyckich.
Najwyższą jakość, wysokie walory i bezpieczeństwo serów Lazur potwierdzają liczne wyróżnienia, nagrody i certyfikaty, w tym prestiżowy znak „Poznaj Dobrą Żywność” i Godło „Teraz Polska”, a także systemy ISO 22000 oraz międzynarodowe standardy bezpieczeństwa żywności BRC.
Działania eksportowe spółdzielni Lazur docenione zostały przez Stowarzyszenie Eksporterów Polskich, które w listopadzie po raz kolejny przyznało jej tytuł „Wybitny Eksporter Roku 2017”.
www.lazur.pl
Dodaj komentarz