Radomskie Hale Mięsne w tym roku zostały wyróżnione nagrodą w konkursie Lider Regionu 2015, spółka została laureatem w kategorii: inwestycja roku.
Radomskie Hale Mięsne to pewnego rodzaju wizytówka Radomia, jest to pierwsza tego typu hala w Polsce i czwarta w Europie, spełniająca wszystkie europejskie normy sanitarne. Siedziba spółki mieści się w centrum miasta w dwukondygnacyjnym budynku o powierzchni ponad 5 tysięcy metrów. Spółka powstała w 2012 roku i obecnie zatrudnia ponad 150 osób.
Na potrzeby konsumentów parter obiektu został podzielony na dwie funkcjonalne strefy: producencką i usługowo – handlową. Natomiast na piętrze znajduje się strefa rozrywkowo – sportowa, gdzie do dyspozycji klientów jest siłownia i fitness oraz klub muzyczny. Obie kondygnacje funkcjonują niezależnie od siebie. Poza stoiskami mięsnymi , przygotowano inne boksy handlowe m. in. cukiernicze, piekarnicze, mleczarskie czy warzywne.
RHM to jedyna hala w mieście spełniająca wszystkie normy narzucone przez UE odnośnie handlu świeżym mięsem, tzw. uboju gospodarczego, porcjowanego w obecności klienta. Tak zwane „rozbieralnie mięsa i drobiu” znajdują się za przeszkloną ścianą w każdym stoisku mięsnym. Atutem hali jest centralne chłodzenie w budynku, temperatura, która tam panuje jest stała, a produkty zachowują świeżość. Taki unikatowy system chłodzenia polega na tym, że agregaty wytwarzające chłód, umieszczone są na dachu budynku, a lady i urządzenia chłodnicze nie emitują żadnego ciepła wewnątrz.
Twórcy RHM znakomicie połączyli tradycyjne targowisko z nowoczesnym marketem, takie rozwiązania zapewniają klientom komfort i zadowolenie. Co było celem spółki? Na pewno poszerzenie oferty na radomskim rynku, ale również stworzenie miejsca , w którym klient czuje się dobrze i jednocześnie może kupić świeży towar, w dobrej cenie i przede wszystkim z gwarancją jakości. RHM wspierają wyłącznie polski kapitał, wszyscy najemcy to lokalni producenci.
Dodaj komentarz