logo
logo
logo
logo
Arte Culinaria Italiana

Arte Culinaria Italiana po raz XIII
Opublikowano: 21 lutego 2018

W dniu 10  marca 2018 roku w Hotelu Blue Diamond Active SPA **** w Trzebownisku  k. Rzeszowa  odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoskiej w Warszawie, Wójta Gminy Trzebownisko, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich ,Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenia Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz z udziałem Partnera konkursu Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2018.

Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej .

Podczas  Arte Culinaria Italiana odbędzie się także rywalizacja konkursowa o udział w eliminacjach do prestiżowego, międzynarodowego konkursu kulinarnego Pasta World  Championship, odbywającego się w Mediolanie. Profesjonalne Jury wybierze najlepsze danie makaronowe przygotowane podczas Arte Culinaria Italiana, którego twórca zostanie uhonorowany przez markę Barilla tytułem Master of Pasta.

Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiły się 22 ekipy , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.

  1. RESTAURACJA KUKNUK **** – RZESZÓW 

Jakub Hołota

Rafał Kuźniar

  1. RESTAURACJA ENOTEKA PERGAMIN ****-KRAKÓW 

Mateusz Guzik

Rafał Tobiasz

  1. HOTEL BONIFACIO**** – SOCHOCIN 

Przemysław Bednarz

Łukasz Fabiszewski

  1. HOTEL CENTRUM *** – SOSNOWIEC 

Bartłomiej Kornacki

Przemysław Gościniak

  1. RESTAURACJA PONIDZIE HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ **** – BUSKO ZDRÓJ 

Hubert Misterkiewicz

Łukasz Wolny

  1. LEMON RESORT SPA **** – GRÓDEK NAD DUNAJCEM 

Iwona Tomasiak

Teresa Salamon

  1. RESTAURACJA SAFRAN HOTEL RADO ****– WOLA CHORZELOWSKA 

Kamil Tłuczek

Krzysztof Chłopek

  1. HOTEL RESTAURACJA WAWRZYNIAK**** – KROTOSZYN 

Tomasz Ptak

Arkadiusz Marcisz

  1. HERON LIFE HOTEL*****- GRÓDEK NAD DUNAJCEM 

Dominik Łukasik

Michał Ciszek

  • HOTEL CZARNY POTOK RESORT SPA &CONFERENCE **** – KRYNICA ZDRÓJ 

Wojciech Kotula

Piotr Orzech

  • HOTEL RESTAURACJA PIANO *** – LUBLIN 

Paweł Gałecki

Dariusz Cygan

  • HOTEL KOSSAK **** – KRAKÓW 

Jan Cup

Michał Chlebek

EKIPA REZERWOWA

RESTAURACJA ZIELONA GÓRKA- PABIANICE 

Jędrzej Lewandowski

Dawid Pluta

Profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów:

JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE

  1. KRZYSZTOF SZULBORSKI- PRZEWODNICZACY JURY
  2. KURT SCHELLER
  3. TEOFILOS VAFIDIS
  4. ANDRZEJ POLAN
  5. JAROSŁAW UŚCINSKI
  6. WIESŁAW BOBER

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE

  1. TOMASZ PUROL
  2. PATRYK KOTARBA
  3. DAWID ŁAGOWSKI
  4. ZBIGNIEW KOPYCKI

SUPERVISOR

  1. DARIUSZ ZAHORAŃSKI

W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn :

  1. ZYGMUNT CHAJZER I TOMASZ LACHOWICZ
  2. PAWEŁ STASIAK I DARIA STASIAK
  3. TOMASZ KOZŁOWICZ I RENATA STANKIEWICZ
  4. BARTOSZ ŻUKOWSKI I POLA ŻUKOWSKA
  5. KRZYSZTOF IGNACZAK I IWONA IGNACZAK
  6. LESZEK WISNIEWSKI I BOŻENA SZCZEPAŃSKA

Gwiazdy będą oceniane przez następujących Jurorów:

 

JURY  VIP DEGUSTACYJNE

  1. ZBIGNIEW KLOC- WŁAŚCICIEL HOTELU BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA****
  2. SŁAWOMIR BARCZAK- DYREKTOR HOTELU BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA****
  3. LESŁAW KUŹNIAR – WÓJT GMINY TRZEBOWNISKO
  4. WOJCIECH CHOJNICKI – PREZES ZARZĄDU MARKI WINTERHALTER
  5. KAROLINA DMOCHOWSKA  – EXPERT DS. MARKI BARILLA
  6. MAŁGORZATA PIOTROWSKA – DYREKTOR MARKETINGU MARKI GASTRO

MAGIC SERVIS

  1. KRZYSZTOF REMISZEWSKI- DYREKTOR FOOD SERVICE MARKI SOKOŁÓW SA

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE

  1. ANDRZEJ ŁAWNICZAK
  2. MICHAŁ MARKOWICZ
  3. DARIUSZ RATUSZNIAK

SUPERVISOR

  1. JACEK KEMPA

Serdecznie zapraszam 10 marca do Hotelu Blue Diamond Active SPA**** w Trzebownisku, a ekipom, które nie zakwalifikowały się do konkursu,dziękuję za chęć uczestnictwa i zapraszam do rywalizacji konkursowej za rok.

Giancarlo Russo

Magazyn Gospodarczy FAKTY oraz Magazyn VIP są partonami medialnymi wydarzenia. 

 

Tagi: , ,

Udostępnij ten post:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


Liczba komentarzy: Jeden komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


Powiązane treści

catering pudełkowy

Catering pudełkowy a odchudzanie – skut...

W dzisiejszych czasach, kiedy tempo życia nieustannie przyspiesza, cor...
Chlebek bananowy

Wypieki na czasie: Chlebek bananowy podbija p...

W polskich domach od wieków przekazuje się z pokolenia na pokolenie tr...
Kuchnia w kamperze

Jak urządzić kuchnię w kamperze – najważniejs...

Wyjazdy kamperem zyskują na popularności w ostatnich latach. D...
kamienie naturalne

Kamienie naturalne z Krakowa. Poznaj bliżej o...

Kamienie naturalne mają bardzo szerokie i zróżnicowane zastosowanie. N...