W dniu 10 marca 2018 roku w Hotelu Blue Diamond Active SPA **** w Trzebownisku k. Rzeszowa odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoskiej w Warszawie, Wójta Gminy Trzebownisko, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich ,Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenia Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz z udziałem Partnera konkursu Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2018.
Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej .
Podczas Arte Culinaria Italiana odbędzie się także rywalizacja konkursowa o udział w eliminacjach do prestiżowego, międzynarodowego konkursu kulinarnego Pasta World Championship, odbywającego się w Mediolanie. Profesjonalne Jury wybierze najlepsze danie makaronowe przygotowane podczas Arte Culinaria Italiana, którego twórca zostanie uhonorowany przez markę Barilla tytułem Master of Pasta.
Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiły się 22 ekipy , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.
Jakub Hołota
Rafał Kuźniar
Mateusz Guzik
Rafał Tobiasz
Przemysław Bednarz
Łukasz Fabiszewski
Bartłomiej Kornacki
Przemysław Gościniak
Hubert Misterkiewicz
Łukasz Wolny
Iwona Tomasiak
Teresa Salamon
Kamil Tłuczek
Krzysztof Chłopek
Tomasz Ptak
Arkadiusz Marcisz
Dominik Łukasik
Michał Ciszek
Wojciech Kotula
Piotr Orzech
Paweł Gałecki
Dariusz Cygan
Jan Cup
Michał Chlebek
EKIPA REZERWOWA
RESTAURACJA ZIELONA GÓRKA- PABIANICE
Jędrzej Lewandowski
Dawid Pluta
JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE
JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE
SUPERVISOR
W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn :
Gwiazdy będą oceniane przez następujących Jurorów:
JURY VIP DEGUSTACYJNE
MAGIC SERVIS
JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE
SUPERVISOR
Serdecznie zapraszam 10 marca do Hotelu Blue Diamond Active SPA**** w Trzebownisku, a ekipom, które nie zakwalifikowały się do konkursu,dziękuję za chęć uczestnictwa i zapraszam do rywalizacji konkursowej za rok.
Giancarlo Russo
Magazyn Gospodarczy FAKTY oraz Magazyn VIP są partonami medialnymi wydarzenia.
Tagi: hotel, konkurs, Kuchnia
A Mateusza Geslera nie bedzie :p
Dodaj komentarz