• Menu

    Najlepsza posadzka dla sklepu spożywczego lub hali targowej?

    Sklepy spożywcze, hale targowe i podobne obiekty przyciągają codziennie dużą liczbę klientów. W pomieszczeniach o tak dużym natężeniu ruchu, niezbędna jest instalacja podłóg, które są atrakcyjne dla klientów, bezpieczne, odporne na ścieranie, higieniczne i łatwe do czyszczenia i konserwacji. Jaka posadzka sprawdzi się najlepiej?

    W przeszłości nie było szerokiego wyboru nawierzchni do położenia w supermarketach, halach targowych, sklepach spożywczych i innych punktach sprzedaży żywności. Zwykle podłoga składała się z niewielkich płytek, które stwarzały szereg różnych problemów. Płytki były śliskie, stwarzały ryzyko upadku i uszczerbku na zdrowiu klientów, a brud, który wnikał w fugę, był ciężki do usunięcia.

    W miarę eksploatacji i upływu lat szybko dochodziło również do pęknięcia poszczególnych płytek. Brzydki i nieestetyczny wygląd nawierzchni jest bardzo niepożądany w miejscu, w którym sprzedaje się żywność, gdyż budzi on skojarzenia z niską jakością produktów spożywczych i złą higieną. Na szczęście, żyjemy obecnie w świecie systemów poliuretanowych i epoksydowych.

    Wejście do sklepu : pierwsze wrażenie Twoich klientów

    Prezentacja produktów spożywczych i ogólny wygląd sklepu ma Bardzo duży wpływ na decyzje zakupowe klientów. Badania wykazują, że pierwsze wrażenie odnoście danego sklepu, większość osób wyrabia sobie w ciągu pierwszych kilkunastu sekund po przekroczeniu drzwi wejściowych. Z tego względu, ten wysoce widoczny obszar wymaga dobrego dekoracyjnego projektu.

    Wysokiej jakości powłoki polimerowe mogą być barwione na dowolne kombinacje kolorów i wykonywane w wielu różnych technikach dekoracyjnych. Różne motywy kolorystyczne podłogi z żywicy epoksydowej lub poliuretanowej umożliwiają również umieszczenie logo sklepu w nawierzchni, lub oznaczanie poszczególnych sekcji sklepu przy użyciu różnych motywów kolorystycznych. Przede wszystkim jednak posadzka polimerowa jest estetyczna, prosta w zachowaniu czystości i przyjemna dla oka.

    Posadzki polimerowe: bezpieczne i sanitarne warunki

    Obszary sklepu oferujące mięso, owoce morza, produkty mleczne czy owoce i warzywa są miejscami narażonymi na częste zagrożenia w postaci rozlanych płynów, które zwiększają ryzyko poślizgnięcia się wśród klientów i pracowników sklepu. Wilgoć obecna na posadzce jest również przyczyną rozwoju bakterii, grzybów i innych drobnoustrojów, stanowiących ryzyko zwłaszcza dla placówek, w których handluje się i magazynuje się żywność.

    Wysokiej jakości posadzki polimerowe są idealne do tego rodzaju pomieszczeń, gdyż zapewniają niebywałą odporność antygrzybiczną, chemiczną, kwasową i alkaliczną oraz zapewniają sanitarną, antypoślizgową powierzchnię, dzięki czemu pracownicy i klienci mogą poruszać się szybko i bezpiecznie.

    Posadzki żywiczne to najbardziej kompleksowe wykończenie dla betonowych posadzek dostępnych na rynku. Techniart, polski producent systemów poliuretanowych oferuje różnorodne typy żywic, które dostosowane są do wielu typów współczesnych obiektów gastronomicznych. Nawierzchnie żywiczne są odporne, antypoślizgowe, łatwe do utrzymania w czystości i tańsze w utrzymaniu niż w inne powierzchnie podłogowe.

    Udostępnij w sieci ....
    Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Share on VKShare on Tumblr

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *