• Menu

    Arte Culinaria Italiana po raz XIII

    Arte Culinaria Italiana

    W dniu 10  marca 2018 roku w Hotelu Blue Diamond Active SPA **** w Trzebownisku  k. Rzeszowa  odbędzie się wielkie włoskie wydarzenie kulinarne pod patronatem Ambasady Włoskiej w Warszawie, Wójta Gminy Trzebownisko, Stowarzyszenia Kucharzy Polskich ,Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office, Stowarzyszenia Włoskich Restauracji i Producentów na Świecie „Ciao Italia2.0” oraz z udziałem Partnera konkursu Bellavita Expo The Excellence of Italy Warsaw 2018.  

    Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej .

    Podczas  Arte Culinaria Italiana odbędzie się także rywalizacja konkursowa o udział w eliminacjach do prestiżowego, międzynarodowego konkursu kulinarnego Pasta World  Championship, odbywającego się w Mediolanie. Profesjonalne Jury wybierze najlepsze danie makaronowe przygotowane podczas Arte Culinaria Italiana, którego twórca zostanie uhonorowany przez markę Barilla tytułem Master of Pasta.

    Do konkursu dla profesjonalistów zgłosiły się 22 ekipy , spośród których jury selekcyjne wyłoniło 12 najlepszych ekip.

    1. RESTAURACJA KUKNUK **** – RZESZÓW 

    Jakub Hołota

    Rafał Kuźniar

    1. RESTAURACJA ENOTEKA PERGAMIN ****-KRAKÓW 

    Mateusz Guzik

    Rafał Tobiasz

    1. HOTEL BONIFACIO**** – SOCHOCIN 

    Przemysław Bednarz

    Łukasz Fabiszewski

    1. HOTEL CENTRUM *** – SOSNOWIEC 

    Bartłomiej Kornacki

    Przemysław Gościniak

    1. RESTAURACJA PONIDZIE HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ **** – BUSKO ZDRÓJ 

    Hubert Misterkiewicz

    Łukasz Wolny

    1. LEMON RESORT SPA **** – GRÓDEK NAD DUNAJCEM 

    Iwona Tomasiak

    Teresa Salamon

    1. RESTAURACJA SAFRAN HOTEL RADO ****– WOLA CHORZELOWSKA 

    Kamil Tłuczek

    Krzysztof Chłopek

    1. HOTEL RESTAURACJA WAWRZYNIAK**** – KROTOSZYN 

    Tomasz Ptak

    Arkadiusz Marcisz

    1. HERON LIFE HOTEL*****- GRÓDEK NAD DUNAJCEM 

    Dominik Łukasik

    Michał Ciszek

    • HOTEL CZARNY POTOK RESORT SPA &CONFERENCE **** – KRYNICA ZDRÓJ 

    Wojciech Kotula

    Piotr Orzech

    • HOTEL RESTAURACJA PIANO *** – LUBLIN 

    Paweł Gałecki

    Dariusz Cygan

    • HOTEL KOSSAK **** – KRAKÓW 

    Jan Cup

    Michał Chlebek

    EKIPA REZERWOWA

    RESTAURACJA ZIELONA GÓRKA- PABIANICE 

    Jędrzej Lewandowski

    Dawid Pluta

    Profesjonalistów oceniać będzie profesjonalne i wymagające grono jurorów:

    JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE

    1. KRZYSZTOF SZULBORSKI- PRZEWODNICZACY JURY
    2. KURT SCHELLER
    3. TEOFILOS VAFIDIS
    4. ANDRZEJ POLAN
    5. JAROSŁAW UŚCINSKI
    6. WIESŁAW BOBER

    JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE

    1. TOMASZ PUROL
    2. PATRYK KOTARBA
    3. DAWID ŁAGOWSKI
    4. ZBIGNIEW KOPYCKI

    SUPERVISOR

    1. DARIUSZ ZAHORAŃSKI

    W konkursie dla Gwiazd wystąpi 6 drużyn :

    1. ZYGMUNT CHAJZER I TOMASZ LACHOWICZ
    2. PAWEŁ STASIAK I DARIA STASIAK
    3. TOMASZ KOZŁOWICZ I RENATA STANKIEWICZ
    4. BARTOSZ ŻUKOWSKI I POLA ŻUKOWSKA
    5. KRZYSZTOF IGNACZAK I IWONA IGNACZAK
    6. LESZEK WISNIEWSKI I BOŻENA SZCZEPAŃSKA

    Gwiazdy będą oceniane przez następujących Jurorów:

     

    JURY  VIP DEGUSTACYJNE

    1. ZBIGNIEW KLOC- WŁAŚCICIEL HOTELU BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA****
    2. SŁAWOMIR BARCZAK- DYREKTOR HOTELU BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA****
    3. LESŁAW KUŹNIAR – WÓJT GMINY TRZEBOWNISKO
    4. WOJCIECH CHOJNICKI – PREZES ZARZĄDU MARKI WINTERHALTER
    5. KAROLINA DMOCHOWSKA  – EXPERT DS. MARKI BARILLA
    6. MAŁGORZATA PIOTROWSKA – DYREKTOR MARKETINGU MARKI GASTRO

    MAGIC SERVIS

    1. KRZYSZTOF REMISZEWSKI- DYREKTOR FOOD SERVICE MARKI SOKOŁÓW SA

    JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE

    1. ANDRZEJ ŁAWNICZAK
    2. MICHAŁ MARKOWICZ
    3. DARIUSZ RATUSZNIAK

    SUPERVISOR

    1. JACEK KEMPA

    Serdecznie zapraszam 10 marca do Hotelu Blue Diamond Active SPA**** w Trzebownisku, a ekipom, które nie zakwalifikowały się do konkursu,dziękuję za chęć uczestnictwa i zapraszam do rywalizacji konkursowej za rok.

    Giancarlo Russo

    Magazyn Gospodarczy FAKTY oraz Magazyn VIP są partonami medialnymi wydarzenia. 

     

    Jedna odpowiedź do “Arte Culinaria Italiana po raz XIII”

    1. Prawnik napisał(a):

      A Mateusza Geslera nie bedzie :p

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *